• Посилання скопійовано

Військово-транспортний обов'язок пропонують розширити: аналіз законопроєкту №10378

За законопроєктом №10378 військово-транспортний обов'язок для потреб ЗСУ пропонують розширити також на водні транспортні засоби й іншу техніку та поширити його дію на всіх юросіб та ФОПів

Військово-транспортний обов'язок пропонують розширити: аналіз законопроєкту №10378

Наразі територіальні органи Міністерства внутрішніх справ України щокварталу подавають до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки відомості про реєстрацію (перереєстрацію), переобладнання та зняття з обліку транспортних засобів, які перебувають у власності підприємств, установ та організацій і можуть бути призначені для задоволення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період.

Урядовий законопроєкт №10378 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби містить новації військово-транспортного обов'язку.

Зокрема, військово-транспортний обов'язок для задоволення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань пропонують розширити також на водні транспортні засоби і іншу техніку та встановити для організацій усіх форм власності, суб'єктів господарювання будь-якої організаційно-правової форми та форми власності та фізичних осіб, зареєстрованих в установленому законом порядку як ФОПи.

МВС забезпечуватиме подання до ТЦК відомостей про зареєстровані транспортні засоби, які можуть бути призначені для доукомплектування Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період.

Мінінфраструктури, Державна служба морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України забезпечують подання до ТЦК відомостей про зареєстровані у Державному судновому реєстрі та Судновій книзі водні транспортні засоби, які можуть бути призначені для доукомплектування ЗСУ та інших військових формувань в особливий період.

Держпродспоживслужба визначатиме порядок надання до ТЦК відомостей про зареєстровані трактори, самохідні шасі, самохідні сільськогосподарські, дорожньо-будівельні машини, сільськогосподарську техніку, які можуть бути призначені для доукомплектування.

З моменту оголошення загальної мобілізації транспортні засоби, які призначені для доукомплектування ЗСУ та інших військових формувань в особливий період та перебувають на військовому обліку у ТЦК, забороняється відправляти до інших регіонів або за межі території України, передавати права власності на них юридичним особам або громадянам, в довгострокову оренду (лізинг), надавати їх як предмет застави для виконання зобов'язань за договорами про надання кредиту та гарантії перед банківською установою, а також вчиняти інші дії, що унеможливлюють передачу таких транспортних засобів військовим формуванням.

Підприємства, установи та організації зобов'язані забезпечувати в разі мобілізації доставку транспортних засобів на збірні пункти та у військові частини у строк та місце, зазначені в наряді.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»