• Посилання скопійовано

Скільки доведеться заплатити за неподання документів чи іншої інформації на запит ДПС?

Ненадання відповіді на запит, неподання або подання не в повному обсязі платником податків документів чи іншої інформації на запит ДПС тягне за собою фінштраф у 33500 грн

Скільки доведеться заплатити за неподання документів чи іншої інформації на запит ДПС?

Головне управлінні ДПС в Одеській області нагадує, що 28 квітня 2023 року набрав чинності Закон України від 20.03.2023 №2970-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо імплементації міжнародного стандарту автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки», яким, зокрема, доповнено п. 121.2 ПКУ у зв’язку із веденням в дію положень законодавства в частині автоматичного обміну податковою інформацією.

Так, ненадання відповіді на запит, неподання або подання не в повному обсязі платником податків, фінансовим агентом або іншою особою документів чи іншої інформації на запит контролюючого органу, надісланий відповідно до підстав, передбачених п. 6 – 8 пп. 73.3.1 ПКУ, тягне за собою накладення штрафу у 5 розмірів мінімальної заробітної плати (33500 грн), встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, за кожний такий факт.

Неподання або подання не в повному обсязі платником податків документів чи іншої інформації на запит контролюючого органу в інших випадках, передбачених ст. 73 ПКУ, тягне за собою накладення штрафу в розмірі однієї мінімальної заробітної плати (6700 грн), встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, за кожний такий факт.

Сплата таких фінансових санкцій (штрафів) не звільняє особу від обов'язку подання інформації.

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»