• Посилання скопійовано

Неправильно заповнили поля «Код виду сплати» або «Додаткова інформація запису» платіжки: чи є наслідки?

Законодавством не передбачено відповідальність платників податків у разі неправильного заповнення полів «Код виду сплати» та або «Додаткова інформація запису» реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції

Неправильно заповнили поля «Код виду сплати» або «Додаткова інформація запису» платіжки: чи є наслідки?

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що під час сплати податків, зборів, єдиного внеску платник у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції заповнює  поля: «Код виду сплати», та «Додаткова інформація запису».

У полі «Код виду сплати» платник заповнює код виду сплати, визначений Переліком кодів видів сплати, які використовуються платниками, згідно з додатком 1 до Порядку №148.

Перелік основних кодів видів сплати, які використовуються платниками, тут.

Якщо при сплаті на бюджетні рахунки у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції не зазначено або зазначено код виду сплати, який відсутній у додатку 1 до Порядку №148, вважається що грошове зобов’язання сплачене за кодом виду сплати 101.

Законодавством не передбачено відповідальність платників податків у разі неправильного заповнення полів «Код виду сплати» та або «Додаткова інформація запису» реквізиту  «Призначення платежу» платіжної інструкції.

Водночас Порядок №148 не містить норми щодо можливості виправлення платником неправильного заповнення реквізиту «Призначення платежу».

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»