• Посилання скопійовано

У випадку смерті вкладника, його спадкоємцеві повертається як сума банківського вкладу, так і проценти

В разі смерті вкладника спадкоємцеві, який прийняв спадщину, повертається як сума банківського вкладу, так і проценти на нього до дня, який передує поверненню вкладу

У випадку смерті вкладника, його спадкоємцеві повертається як сума банківського вкладу, так і проценти

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 4 вересня 2013 року розглянув справу № 6-67 цс 13, предметом якої був спір про стягнення на користь спадкоємця процентів за договором банківського вкладу, укладеного спадкодавцем.

При розгляді цієї справи Верховний Суд України зробив правовий висновок про те, що зобов’язання за договором банківського вкладу не є такими, що нерозривно пов’язані з особою вкладника, а тому в разі його смерті спадкоємцеві, який прийняв спадщину, повертається як сума банківського вкладу, так і проценти на нього до дня, який передує поверненню вкладу.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»