• Посилання скопійовано

Мін'юст планує відсудити у підприємств гроші за порушення прав працівників

Чиновники обіцяють з'ясовувати обставини й заповнювати бюджет за рахунок стягнення збитків, визначених рішеннями ЄСПЛ

Мін'юст планує відсудити у підприємств гроші за порушення прав працівників

Перший заступник міністра юстиції Наталія Бернацька повідомила, що Мін'юст почав процес стягнення в судовому порядку більше 1 млрд грн коштів, виплачених державою за рішеннями Європейського суду з прав людини, з підприємств, установ та осіб, які своїми діями призвели до порушення прав громадян або бізнесу, - інформує "Юрліга".

За словами чиновниці, 90% рішень ЄСПЛ стосуються невиконання рішень національних судів щодо соціальних і пенсійних виплат.

Крім того, в Мін'юсті ініціюють зміни в законодавстві, спрямовані на те, щоб в кожній справі, щодо якої є рішення суду, чиновники разом з правоохоронцями мали інструменти для того, щоб знайти винних й стягнути з них кошти. При цьому тісний контакт з силовиками в пошуку винних відбувається вже зараз.

Нагадаємо, раніше Мін'юст повідомив про погашення боргів за рішеннями ЄСПЛ за 2008-2013 роки.

***

Читайте також: Мін'юст запроваджує моніторинг ефективності прийнятих законодавчих актів

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Право і відповідальність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»