• Посилання скопійовано

Захист особистих немайнових прав автора, твір якого став суспільним надбанням: визначено порядок

10 жовтня Уряд затвердив відповідно до вимог Закону «Про авторське право і суміжні права» Порядок захисту особистих немайнових прав автора, твір якого став суспільним надбанням, у разі відсутності спадкоємців

Захист особистих немайнових прав автора, твір якого став суспільним надбанням: визначено порядок

10 жовтня Уряд затвердив відповідно до вимог Закону «Про авторське право і суміжні права» Порядок захисту особистих немайнових прав автора, твір якого став суспільним надбанням, у разі відсутності спадкоємців. Про це розповів Т. Мельничук.

Цей Порядок визначає процедуру захисту особистих немайнових прав автора, твір якого став суспільним надбанням, у разі відсутності спадкоємців, подання та розгляду заяви щодо захисту особистих немайнових прав автора, отримання експертного висновку про виявлення ознак порушення особистих немайнових прав автора, який видається Національним органом інтелектуальної власності (НОІВ), з урахуванням вимог Закону «Про авторське право і суміжні права».

У Порядку визначено особливості подання і розгляду заяви про забезпечення захисту особистих немайнових прав автора, твір якого став суспільним надбанням, у разі відсутності у автора спадкоємців, зокрема:

  • врегульовано особливості подання заяв у формі паперового та електронного документу;
  • конкретизовано вимоги стосовно документів, що додаються до заяви та визначено строки її розгляду; 
  • передбачено проведення Національним органом інтелектуальної власності аналізу заяви та прийняття експертного висновку щодо наявності або відсутності ознак порушення особистих немайнових прав автора;
  • окреслено порядок дій Мінекономіки, спрямованих на захист особистих немайнових прав автора, після отримання експертного висновку щодо наявності або відсутності ознак порушення особистих немайнових прав автора від НОІВ.

З текстом постанови ви можете ознайомитися за посиланнням.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»