• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Штрафи за несвоєчасну сплату ЄСВ роботодавцем 

Підприємство при виплаті зарплати ЄСВ сплатило на старий рахунок. На наступний робочий день кошти повернулися і були сплачені за правильними реквізитами. Чи буде в такому випадку застосовуватися штраф?  

Витрати на відрядження та квитки: як звітувати та підтверджувати? 

11.09.2019 р. працівник відбув у відрядження. 09.09.2019 р. йому перераховано аванс на зарплатну картку, а 10.09.2019 р. працівником придбано транспортні квитки в інтернеті. Як відобразити придбання квитків працівником? Як має скласти авансовий звіт працівник?  

Купівля у фізосіб рухомого або нерухомого майна: як визначити ставку ПДФО та ВЗ? 

Як визначити ставку ПДФО та військового збору при купівлі у фізосіб рухомого або нерухомого майна? 

Податкову накладну складено помилковою датою: які наслідки?

Підрядник виконав будівельно-монтажні роботи для замовника на суму 120 тис. грн. Акт підписаний 03.09.2019 р. ПН складена пізніше (16.09) і зареєстрована в ЄРПН. Які податкові наслідки (штрафи) і в якій сумі можуть виникнути для підрядника та замовника? 

Підприємство має переплату з податку на прибуток: як повернути?  

Чи можливо переплату з податку на прибуток перенести до рахунку майбутніх платежів з ПДФО або повернути на поточний рахунок підприємства? 

Працівникам видається спецодяг або формений одяг: чи буде ПДФО та ВЗ?

Чи буде оподатковуватися ПДФО та ВЗ спецодяг або формений одяг, який видається працівникам?

Перевезення третьою особою — хто складає ТТН?

На кого замовник перевезення складає ТТН, якщо підприємство, яке не здійснює перевезення, наймає стороннього перевізника? У якій кількості слід складати ТТН?

Як відображається у формі №1ДФ сума ПФД?

Засновником (фізособа) було надано підприємству поворотну безвідсоткову фіндопомогу у грудні 2018р. в розмірі 250 тис. грн, в серпні 2019 р. підприємство частково повернуло позику 100 тис.грн. Як відобразити це в ф. №1ДФ? Якщо в договорі термін повернення 1 рік, чи можна зробити додаткову угоду на продовження терміну повернення?

Помилково не зареєстрували розрахункову операцію через РРО: які наслідки?

У юрособи (ресторан, ПДВ та акциз) є РРО для продажу підакцизних товарів. В цьому ж ресторані через ФОП (без ПДВ) продаються інші товари (їжа). Помилково проведено кошти за їжу через POS-термінал, який оформлений на юрособу і вони не проведені через РРО. Які наслідки?

Врахування компенсації за несвоєчасну виплату зарплати при розрахунку лікарняних

Чи включається компенсація втрати частини зарплати у зв’язку з порушенням термінів її виплати при обчисленні середньої зарплати для розрахунку лікарняних?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»