• Посилання скопійовано

Зберігаєте пальне без ліцензії: який штраф чекати?

Зберігання пального без ліцензії призведе до покарання у вигляді фінансової санкції у розмірі 500000 гривень

Зберігаєте пальне без ліцензії: який штраф чекати?

ДПС у Вінницькій області нагадує платникам податків, що порядок здійснення оптової та роздрібної торгівлі пальним врегульовано Законом України від 19.12.1995 р. №481-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального». Даним документом встановлено, що торгівля такою продукцією має здійснюватися за наявності ліцензії. Крім того, ліцензуванню підлягає і здійснення зберігання пального. Звертаємо увагу, що ліцензії отримуються на кожне місце оптової та роздрібної торгівлі пальним або кожне місце зберігання. Щоб отримати ліцензію, платник має подати до податкового органу заяву разом з визначеними законом документами, серед яких має бути підтвердження внесення річної плати за ліцензію. Нагадаємо, що розмір річної плати за ліцензії становить:

  • на право роздрібної торгівлі пальним 2000 гривень на кожне таке місце;
  • на право зберігання пального та зберігання пального виключно для потреб власного споживання чи переробки у розмірі 780 гривень;
  • на право оптової торгівлі пальним з-за наявності у ліцензіата місць оптової торгівлі пальним – 5000 гривень за кожне таке місце;
  • на право оптової торгівлі пальним з-за відсутності у ліцензіата місць оптової торгівлі пальним – 10000 гривень.

УВАГА! Суб’єкти господарювання, які здійснюють зберігання пального, яке використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки, ліцензію отримують лише за заявою та документом що підтверджує її оплату. Жодних інших документів такі суб’єкти не подають. Наголошуємо, що отримання ліцензії на зберігання пального є обов’язковим!

Зберігання пального без ліцензії несе покарання у вигляді фінансової санкції у розмірі – 500000 гривень.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»