• Посилання скопійовано

Мінфін попереджає про спроби шахрайства

Останнім часом до Мінфіну надходять повідомлення про те, що від імені Міністерства здійснюються дзвінки громадянам та пропонується компенсація за минулу участь в АТ «МММ»

Мінфін попереджає про спроби шахрайства

Шахраї телефонують з міста Києва під різними іменами та говорять, що за рішенням суду Мінфін зараз виплачує відповідну «компенсацію». Далі повідомляють, куди слід приїхати, щоб поновити квитанції, та який «податок» для цього необхідно сплатити.

З огляду на це Мінфін повідомляє, що, оскільки відповідно до статті 152 Цивільного кодексу України акціонерне товариство самостійно відповідає за своїми зобов'язаннями, а також враховуючи те, що держава не брала на себе зобов’язань щодо здійснення будь-яких виплат акціонерам АТ «МММ», інформація про здійснення зазначених виплат Мінфіном є неправдивою.

Водночас, з метою запобігання шахрайству, у разі надходження на адресу колишніх акціонерів АТ «МММ» відповідних дзвінків, Мінфін радить звертатися до правоохоронних органів.

Нагадаємо, що нещодавно також ДФС попереджала про активізацію роботи «псевдоподатківців». Про це тут>>

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Право і відповідальність/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»