• Посилання скопійовано

Президент закликає ФОП і працівників подавати заявки на порталі «Дія» для отримання державної допомоги

Станом на ранок 20 квітня (тобто за один день) вже приблизно 100 тис. осіб подали відповідні заявки. Проте Володимир Зеленський закликає громадян подавати заявки активніше , щоб вже у квітні отримати фінансову допомогу від держави

Президент закликає ФОП і працівників подавати заявки на порталі «Дія» для отримання державної допомоги

Відповідно до ініціативи Президента України Володимира Зеленського, на Єдиному порталі державних послуг «Дія» розпочалася реєстрація заявок на отримання державної допомоги для фізичних осіб – підприємців і найманих працівників, які були змушені припинити свою діяльність у зв’язку з посиленням карантинних обмежень через поширення коронавірусу.

Після реєстрації через мобільний додаток або Єдиний портал державних послуг «Дія» малі підприємці та їхні працівники, які перебувають у «червоних» карантинних зонах та діяльність яких постраждала від запроваджених обмежень, отримають з Державного бюджету України одноразову матеріальну виплату у розмірі 8 тисяч гривень.

Крім гарантованої державою допомоги, вони зможуть додатково одержати виплати з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення.

На сьогодні вже близько 100 тис. осіб подали відповідні заявки.

Президент закликає громадян активніше реєструвати звернення на порталі задля того, щоб уже цього місяця отримати фінансову допомогу від держави.

«Малий і середній бізнес – одна з головних складових нашої економіки. Він створює близько 7 мільйонів робочих місць. Не можна допустити, щоб ці люди втратили роботу через коронакризу. Щоб закрили свій бізнес через неможливість прогодувати сім’ю. У важкі часи держава повинна підставити плече громадянам. Подавши заявку через «Дію», люди зможуть отримати по 8 тисяч гривень прямої грошової допомоги з держбюджету. Також закликаю місцеву владу не стояти осторонь і допомогти своїм підприємцям із місцевих бюджетів. Адже йдеться про робочі місця саме у ваших громадах», – зазначив Володимир Зеленський.

 

Також на сторінці порталу "Дія" з'явилась зведена інформація, яка стане у пригоді кожному, хто бажає подати заявку.

Ознайомитись із нею та порадами  щодо подання заявки, можна тут.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»