• Посилання скопійовано

Розпочато процедуру реорганізації Фондів соціального страхування

Як повідомляє Мінсоцполітики, орієнтовно процедура реорганізації має завершитися на початку другого півріччя 2016 року

Розпочато процедуру реорганізації Фондів соціального страхування

У листопаді 2015 року Верховна Рада України ухвалила Закон „Про внесення змін до Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” щодо забезпечення діяльності фондів соціального страхування у період реорганізації”. Відповідно до ухваленого Закону, почалася процедура реорганізації фондів соціального страхування.

Виконавчими дирекціями Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності видано накази про припинення і затверджено склади комісій з реорганізації, до складу яких увійшли представники Мінсоцполітики, СПО об’єднань профспілок і СПО сторони роботодавців.

До Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань внесені записи про припинення відповідних юридичних осіб.

Продовжується робота з формування комісій із реорганізації структурних органів фондів соціального страхування в областях, районах і містах обласного значення.

Орієнтовно процедура реорганізації має завершитися на початку другого півріччя 2016 року.

31 грудня 2015 року зареєстровано Фонд соціального страхування України як юридичну особу, про що внесено запис до Єдиного державного реєстру. Згідно із схваленим правлінням Статутом і державною реєстрацією, Фонд розташований за адресою: м. Київ, вул. Боричів Тік, 28.

Нагадаємо, що Статут схвалено на установчому засіданні правлінням Фонду. На цьому ж засіданні обрано керівництво правління та директора виконавчої дирекції Фонду.

Відповідно до рішення правління Фонду найближчим часом відбудеться його чергове засідання, на якому буде схвалено бюджет Фонду, його структуру та інші першочергові документи.

До завершення процедури реорганізації виконавчі дирекції фондів соціального страхування, їх робочі органи та структурні одиниці будуть виконувати усі функції щодо виплати матеріального забезпечення, страхових виплат та надання соціальних послуг, визначених законодавством.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»