• Посилання скопійовано

Процедура розмитнення вживаної сільськогосподарської техніки

Яка процедура розмитнення сільськогосподарської техніки, що була у використанні, та запчастин до неї? Які тарифи?

Частиною 1 статті 248 Митного кодексу України (далі — Митний кодекс) передбачено, що митне оформлення розпочинається з моменту подання митному органу декларантом або уповноваженою ним особою митної декларації чи документа, який відповідно до законодавства її замінює, та документів, необхідних для митного оформлення.
Частиною 2 статті 264 Митного кодексу визначено, що митна декларація та інші документи подаються митному органу в електронному вигляді з дотриманням вимог цього Кодексу або на паперових носіях. Митна декларація на паперовому носії супроводжується її електронною копією. Разом із митною декларацією митному органу подаються рахунок або інший документ, що визначає вартість товару, та, у випадках, встановлених цим Кодексом, декларація митної вартості. Відомості про документи, визначені частиною третьою статті 335 цього Кодексу, зазначаються декларантом або уповноваженою ним особою у встановленому порядку в митній декларації. На вимогу митного органу декларант або уповноважена ним особа зобов’язані надати митному органу оригінали таких документів або засвідчені в установленому порядку їхні копії, якщо законодавством не передбачено подання оригіналів.
Особливості пропуску й оподаткування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами, встановлено розділом ХІІ Митного кодексу.
Відповідно до положень цього розділу Митного кодексу встановлено такі правила оподаткування товарів (крім підакцизних) митними платежами:
1. При митному оформленні товарів, що ввозяться громадянами через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України, у супроводжуваному багажі та/або ручній поклажі:
а) у разі ввезення громадянами один раз протягом доби товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, митні платежі не нараховуються;
б) у разі ввезення громадянами товарів протягом доби частіше від одного разу, сумарна фактурна вартість яких не перевищує 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, нараховується ввізне мито за ставкою у розмірі 10 відсотків фактурної вартості товарів та ПДВ;
в) у разі ввезення громадянами товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує 10 000 євро або сумарна вага яких перевищує 50 кг, нараховуються ввізне мито за ставкою в розмірі 10 відсотків фактурної вартості товарів та ПДВ.
При цьому базою оподаткування є частина сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 500 євро, або вартість товарів, обчислена пропорційно до ваги, що перевищує 50 кг.
2. При митному оформленні товарів, що надходять на адреси громадян у міжнародних експрес-відправленнях (протягом доби) або несупроводжуваному багажі:
а) у разі надходження на адреси громадян товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує 300 євро, митні платежі не нараховуються;
б) у разі надходження на адреси громадян товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує 10 000 євро, нараховуються ввізне мито за ставкою у розмірі 10 відсотків фактурної вартості товарів та ПДВ.
При цьому базою оподаткування є частина сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 300 євро.
3. При митному оформленні товарів, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 10 000 євро, що пересилаються (переміщуються) на митну територію України у міжнародних експрес-відправленнях, супроводжуваному чи несупроводжуваному багажі, ручній поклажі, а також товарів незалежно від їхньої фактурної вартості, що переміщуються на митну територію України у вантажних відправленнях, нараховуються ввізне мито за повними ставками Митного тарифу України та ПДВ, при цьому митне оформлення здійснюється з поданням митної декларації, передбаченої законодавством України для підприємств.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»