• Посилання скопійовано

Мінфін розробив механізм для участі банків та страхових компаній в режимі спільного транзиту в Україні

Мінфін затвердив порядок інформаційного обміну щодо реєстрації фінансового гаранта

Мінфін розробив механізм для участі банків та страхових компаній в режимі спільного транзиту в Україні

Мінфін розробив наказ від 09.02.2021 р. №69 «Про затвердження Порядку інформаційного обміну щодо реєстрації фінансового гаранта, її призупинення, поновлення, анулювання, іншої інформації, необхідної для здійснення нагляду та контролю за виконанням фінансовим гарантом умов надання статусу фінансового гаранта», зареєстрований Мін’юстом 05 квітня 2021.

Наказом визначається механізм обміну інформацією між Держмитслужбою та Національним банком для наступних цілей:

  • проведення оцінки відповідності фінансових установ (банків та страхових компаній) умовам надання статусу фінансового гаранта;
  • реєстрації фінансового гаранта, її призупинення, поновлення та анулювання;
  • обміну іншою інформацією, необхідною для здійснення нагляду та контролю за виконанням фінансовим гарантом умов надання статусу фінансового гаранта.

Відповідно до Закону України «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи» фінансові гаранти, які отримають право на провадження діяльності з видачі фінансових гарантій згідно з положеннями цього Закону, також набувають права щодо видачі фінансових гарантій у порядку та на умовах, визначених Митним кодексом України.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Нагадаємо, що постановою КМУ від 08.07.2020 р. №619 «Деякі питання провадження діяльності незалежних фінансових посередників» затверджений Порядок надання незалежному фінансовому посереднику дозволу на провадження діяльності з видачі фінансових гарантій для забезпечення сплати суми митного боргу, нагляду та контролю за дотриманням ним умов надання такого дозволу, обмеження дії або анулювання дозволу». 

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»