• Посилання скопійовано

ДПС взялася за перевірки імпортного товару з ПДВ

31 суб’єктом господарювання здійснювалось ввезення та придбання товарів на митній території України, які надалі реалізовувались без відображення у податковому обліку

ДПС взялася за перевірки імпортного товару з ПДВ

Фахівцями управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС в Одеській області на підставі інформації, наданої НАБУ щодо руху коштів на банківських рахунках 31 підприємства Одеського регіону, упереджено незаконне відшкодування ПДВ.

Так, у період з 2017 по 2020 роки включно 31 суб’єктом господарювання здійснювалось ввезення та придбання товарів на митній території України, які в подальшому реалізовувались без відображення у податковому обліку.

Водночас представниками вказаних підприємств до податкових органів подані завідомо неправдиві відомості в податкових деклараціях, за якими заявлено бюджетне відшкодування ПДВ з державного бюджету у розмірі понад 1,2 млрд грн, сформоване за рахунок залишків ТМЦ, що начебто зберігались на складах компаній. При цьому встановлено невідображення податкових зобов’язань з ПДВ по низці підприємств, які належать одному бенефіціарному власнику, на загальну суму понад 950 млн гривень.

У ході проведених слідчих дій підтверджено відсутність будь-яких ТМЦ на зберіганні у зазначених підприємств. Згідно з проведеним аналізом наявних банківських виписок встановлено отримання коштів за постачання ТМЦ без відображення у поданих деклараціях з ПДВ.

За результатами проведених аналітичних досліджень по 17 суб’єктам господарювання встановлені можливі збитки в частині недекларування податкових зобов’язань з ПДВ на загальну суму понад 500  млн гривень. 

Фахівцями управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС в Одеській області спільно з детективами НАБУ продовжується робота у вказаному напрямі.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»