• Посилання скопійовано

Добрі новини! Законом №466 змінено підхід у визначенні останнього дня для сплати податків

З 23 травня останній день сплати податків переноситься на перший робочий день після вихідного або святкового дня

Добрі новини! Законом №466 змінено підхід у визначенні останнього дня для сплати податків

Луганські податківці звернули увагу, що Законом №466-ІХ вирішено проблемне питання визначення дати сплати податкового зобов’язання, якщо граничний строк сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день (день, що настає за вихідним або святковим днем).

Так, пункт 57.1 ПКУ доповнено абзацом наступного змісту: "якщо граничний строк сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов’язання вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем."  Ця норма почала діяти з 23 травня.

Нагадаємо, що до змін за Законом №466 перенесення строків для сплати податків такого в ПКУ не було передбачено. А тому податківці у своїх роз'ясненнях наголошували: якщо граничний строк сплати податку припадає на вихідний день, податки та збори слід сплатити напередодні встановленого граничного терміну (див. туттут, підкатегорія 101.22, 112.06 ресурсу «ЗІР»).

Проте Верховний Суд й тоді (наприклад, у постанові від 23.10.2018 р. у справі №804/3230/172) зазначав, що вважає інакше - якщо останній день строку сплати податків, борів припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Тож з 23 травня вже й у ПКУ прописано можливість перенесення строків сплати податків. Відповідно з цієї дати ДПС не зможе визнати сплату податків у перший робочий день після вихідного несвоєчасною сплатою.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»