• Посилання скопійовано

Хто підпаде під податкову амністію: розповідає Гетманцев

За словами Д. Гетманцева, податкова амністія в Україні не буде поширюватися на чиновників. У Верховній Раді триває робота над відповідним законопроєктом №5153

Хто підпаде під податкову амністію: розповідає Гетманцев

РБК-Україна зазначає, що податкова амністія в Україні не буде поширюватися на чиновників. У Верховній раді триває робота над відповідним законопроектом №5153.

Про це заявив глава фінансового комітету Ради Данило Гетманцев у ході погоджувальної ради парламенту.

"У комітеті триває робота робочої групи над законопроектом №5153. Це законопроект про так звану податкову амністію. Перше, податкова амністія - це добровільно. Ніяких санкцій за неучасть у ній нема", - зазначив парламентар.

Нардеп звернув увагу, що цей закон не буде про "амністування вкраденого".

"Друге - це не стосується активів, які були отримані легально зі сплатою податків. Третє - готівка допускається до амністії, але її треба розмістити на банківському рахунку. Четверте - чиновникам пропонується заборонити брати участь в амністії, тому це - не про амністування вкраденого", - сказав Гетманцев.

Радник президента України з питань економіки Олег Устенко сказав в інтерв'ю РБК-Україна, що у податкової амністії в Україні було кілька основних цілей. При цьому повернення грошей з-за кордону - це не ключовий пріоритет.

Нагадаємо, Верховна рада 30 березня схвалила в першому читанні законопроект, який за допомогою подачі "нульовий декларації" передбачає для громадян так звану податкову амністію.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»