• Посилання скопійовано

Під час спецгрупи з ЄП займалися забороненим видом діяльності: які наслідки з 1 серпня?

Платники, які після скасування спецгрупи ЄП та автоматичного переведення на ЄП, повинні до 1 вересня 2023 року, виконати вимоги щодо приведення здійснюваних видів госпдіяльності у відповідність до дозволених видів для перебування на ЄП

Під час спецгрупи з ЄП займалися забороненим видом діяльності: які наслідки з 1 серпня?

Податківці у підкатегорії 107.01.01 ЗІР зазначили, що Законом України від 30.06.2023 №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» внесено зміни з 01.08.2023, зокрема, до підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, який доповнено новим п. 9-1 щодо особливостей переходу суб’єктів господарювання, які використовували особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання особливостей оподаткування, передбачених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Зокрема, відповідно до абзацу другого пп. 9-1.4.2 пп. 9-1.4 п. 9-1 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, обмеження, встановлені пп. 291.5 та 291.5-1 ПКУ для платників єдиного податку, мають бути виконані до першого числа місяця, наступного за календарним місяцем, в якому платник податку втратив право або самостійно відмовився від використання особливостей оподаткування, встановлених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Тобто, платники, які після припинення дії спрощеної системи з особливостями оподаткування автоматично або самостійно відмовляться від використання спрощеної системи з особливостями оподаткування, повинні до першого числа місяця, наступного за календарним місяцем в якому відбулось повернення (до 01 вересня 2023 року), виконати вимоги щодо приведення здійснюваних видів господарської діяльності у відповідність до видів діяльності, дозволених пп. 291.5 та 291.5-1 ПКУ.

***

Читайте також: Доля платників ЄП за ставкою 2%

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»