• Посилання скопійовано

Чи включаються до доходу підприємця на загальній системі оподаткування лікарняні

ДФС роз'яснила, що лікарняні не включаються до доходу підприємця-"загальносистемника", проте оподатковуються за загальними правилами, встановленими ПКУ для платників податків – фізосіб

Чи включаються до доходу підприємця на загальній системі оподаткування лікарняні

Податківці в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 104.04) зазначили, що  доходом фізичної особи – підприємця є дохід, отриманий виключно від здійснення підприємницької діяльності.

Водночас відповідно до п. 177.6 ПКУ,  якщо фізособа – підприємець отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, у межах обраних ним видів такої діяльності, такі доходи оподатковуються за загальними правилами, встановленими ПКУ для платників податку – фізичних осіб. 

Отже, дохід у вигляді допомоги по тимчасовій непрацездатності, який виплачується Фондом соцстраху, не включається до доходу фізособи – підприємця на загальній системі оподаткування. Проте такий дохід оподатковується за загальними правилами, встановленими ПКУ для платників податків – фізичних осіб.

Усі новини на тему >>>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»