• Посилання скопійовано

Фізособа-«загальник» не отримала доходу: що з ЄСВ?

Для фізособи-«загальника» у разі відсутності доходу у звітному році або окремому місяці самостійне визначення бази нарахування ЄСВ є винятково правом, а не обов'язком

Фізособа-«загальник» не отримала доходу: що з ЄСВ?

ДПС у Львівській області розповідає, що базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) за себе для фізичних осіб – підприємців на загальній системі оподаткування, є сума доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).

У разі якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду, такий платник має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», та не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

З 1 січня 2021 року не треба сплачувати мінімального розміру ЄСВ за місяці, у яких не було отримано доходу (прибутку) ФОПам (крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування).

Тобто для ФОП на загальній системі оподаткування у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду самостійне визначення бази нарахування єдиного внеску є винятковоправом, а не обов'язком.

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»