• Посилання скопійовано

Мораторій не поширюється на несвоєчасну сплату єдиного податку

Сплатили єдиний податок 20-го числа. Чи буде штраф?

Отримали відповідь щодо термінів сплати єдиного податку платниками 2-ї групи ? до 20-го числа, але ж платник і сплатив податок 20-го числа. Банк має право зараховувати кошти протягом 3-х днів. Якщо кошти з вини банку надійшли до податкової 21-го числа, чи є правомірним нарахування фінансової санкції до платника за несвоєчасну сплату, хоча він сплатив вчасно? І як із внесеними змінами до ПКУ щодо мораторію у 2012 році стосовно застосування фінансових санкцій за повноту сплати єдиного податку?
Відповідно до статті 295 Податкового кодексу України платники єдиного податку 1-ї та 2-ї груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20-го числа поточного місяця.
Наприклад, якщо останній термін сплати єдиного податку підприємцями вказаних груп за жовтень 2012 р. припадав на 20.10.2012 р. (вихідний день), зазначений податковий платіж необхідно було сплатити не пізніше 19.10.2012 р.
ДПС України з метою практичного застосування норм Закону України від 24.04.2012 р. №4834-VI у частині запровадження мораторію на застосування окремих видів фінансової та адміністративної відповідальності до фізосіб-підприємців — платників єдиного податку у 2012 р. повідомила, що до платників єдиного податку цього року не застосовуються штрафні санкції за порушення порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій платника єдиного податку та повноти сплати сум єдиного податку платниками та адміністративні стягнення (штрафи) за неправильність заповнення платниками єдиного податку Книги обліку доходів та Книги обліку доходів і витрат.
Зазначено, що у 2012 р. мораторій на застосування штрафних (фінансових) санкцій не поширюється на несвоєчасну сплату щомісячних авансових внесків єдиного податку, квартальних платежів та неподання або несвоєчасне подання податкової звітності.

Джерело: ДФС у Черкаській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»