• Посилання скопійовано

Для внесення змін до реєстру платників єдиного податку слід звернутись до ДПІ із заявою

ДФС роз’яснила питання щодо документів, потрібних для внесення змін до видів госпдіяльності фізособи-підприємця платника єдиного податку ІІ групи

Для внесення змін до реєстру платників єдиного податку слід звернутись до ДПІ із заявою

Податківці нагадують, що для держреєстрації змін до відомостей про фізособу-підприємця, що містяться в ЄДР, подаються такі документи:

- заява про держреєстрацію змін до відомостей про фізособу-підприємця, що містяться в ЄДР;

- документ про сплату адмінзбору – у випадках, передбачених Законом;

- копія довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки – у разі внесення змін, пов'язаних із зміною реєстраційного номера облікової картки платника;

- копія першої сторінки паспорта та сторінки з відміткою про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта – у разі внесення змін, пов'язаних із зміною серії та номера паспорта, – для фізосіб, які відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника і мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта.

Для внесення змін до переліку видів діяльності, обраних фізособою-підприємцем для ведення госпдіяльності, необхідно звернутись до державного реєстратора та внести зміни до ЄДР.

Разом з тим, у разі зміни податкової адреси госпсуб'єкта, місця провадження госпдіяльності, видів господарської діяльності єдинником І і ІІ групи заява подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

При зміні відомостей щодо обраних фізособою-підприємцем І та ІІ груп видів господарської діяльності, вносяться зміни до реєстру платників єдиного податку в день подання платником відповідної заяви (п. 299.8 ст. 299 ПКУ).

Отже, для внесення змін до реєстру платників єдиного податку, зокрема, щодо видів госпдіяльності, слід звернутись до ДПІ за місцем податкового обліку із заявою, затвердженою Наказом Мінфіну "Про затвердження форми свідоцтва платника єдиного податку та порядку видачі свідоцтва, форми та порядку подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та форми розрахунку доходу за попередній календарний рік" від 20.12.2011 р. №1675.

Зазначене роз’яснення надано Листом ГУ ДФС у м. Києві від 25.02.2016 №1530/О /26-15-12-02-14.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»