• Посилання скопійовано

Які розрахункові документи повинен надавати покупцям підприємець

ДФС у м. Києві розглянула питання щодо надання підприємцем-платником єдиного податку покупцям розрахункових документів

Які розрахункові документи повинен надавати покупцям підприємець

ДФС у м. Києві у листі від 22.04.2016 р. №3134/Т/26-15-13-02-15 зазначила, що, фізична особа – підприємець – платник єдиного податку зобов’язаний надати покупцю товарів (послуг) за його вимогою чек, накладну або інший письмовий документ, що засвідчує передавання прав власності на них від продавця до покупця.

Також податківці нагадують, що  відповідно до п. 4.2 Положення №637 приватні підприємці касову книгу не ведуть.

Окрім того, листом Нацбанку від 30.10.2006 р. № 25-113/2453 визначено, що обов'язок оформлення готівкових операцій прибутковими та видатковими касовими ордерами встановлено тільки для юридичних осіб.

Крім того, листом НБУ роз'яснено, що форма касових ордерів, а також порядок їх заповнення відповідно до п. 3 Положення №637 передбачають оформлення цих документів лише підприємствами, установами та організаціями, а саме: бухгалтерією підприємств, у яких передбачено такі обов'язкові реквізити, як підпис головного бухгалтера та керівника підприємства.

Отже, законодавством України для приватних підприємців не передбачено оформлення прибуткових та видаткових касових ордерів.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»