• Посилання скопійовано

Алкоголь на розлив можна продавати лише через заклад ресторанного господарства з використанням РРО

Алкоголь на розлив можна продавати лише через заклад ресторанного господарства або спеціалізований відділ, що має статус закладу ресторанного харчування, за наявності ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та застосування при проведені розрахунків РРО

Алкоголь на розлив можна продавати лише через заклад ресторанного господарства з використанням РРО

Податківці в листі ДФС від 03.06.2016 р. №5984/Б/99-99-22-07-03-14 зазначають, що, фізособи-підприємці - платники єдиного податку ІІ та ІІІ груп мають право здійснювати продаж алкогольних напоїв на розлив, у т.ч. пива, виключно через заклад ресторанного господарства або спеціалізований відділ, що має статус закладу ресторанного харчування, за наявності ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та застосування при проведені розрахунків РРО.

При цьому, зазначені підприємці-єдинники ІІ та ІІІ груп, які здійснюють роздрібну торгівлю продовольчими товарами та пивом у пляшках і бляшанках, за умови відсутності продажу інших підакцизних товарів, мають право проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій, до досягнення ними протягом календарного року обсягу доходу у розмірі 1 млн грн. У разі перевищення у календарному році обсягу зазначеного доходу застосування РРО є обов’язковим.

Відкриття закладу (підприємства) ресторанного господарства узгоджується з органами місцевого самоврядування, установами державної санітарно-епідеміологічної служби в установленому законодавством порядку. 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»