• Посилання скопійовано

Підприємець переказує кошти з розрахункового рахунку на корпоративну картку: що з єдиним податком?

Кошти, які вже були включені до доходу ФОП, переведені на інший розрахунковий рахунок, який теж відкритий для здійснення підприємницької діяльності, не підлягають повторному оподаткуванню єдиним податком

Підприємець переказує кошти з розрахункового рахунку на корпоративну картку: що з єдиним податком?

ДФС у м. Києві у листі від 10.10.2016 р. №6504/К/26-15-13-02-15 нагадує, що  доходом платника єдиного податку для фізсоби-підприємця є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду:

- в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій);

- матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ПКУ.

При цьому до доходу не включаються отримані такою фізособою пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі та використовується в її господарській діяльності.

Датою отримання доходу платника єдиного податку є:

- дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі;

- дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг);

- для "єдинника" III групи - платника ПДВ -  дата списання кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності .

Відповідно до УПК №1183, фізособа-підприємець має право вільно користуватися коштами з розрахункового рахунка, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, за умови сплати всіх податків, зборів та інших платежів, передбачених чинним законодавством.

Отже, підприємець - платник єдиного податку включає до доходу отриману суму коштів від продажу товарів (робіт, послуг) в день її отримання на розрахунковий рахунок, який відкритий для здійснення підприємницької діяльності.

Кошти, які вже були включені до доходу, переведені на інший розрахунковий рахунок, який теж відкритий для здійснення підприємницької діяльності, не підлягають повторному оподаткуванню єдиним податком.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у м. Києві

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»