• Посилання скопійовано

"Єдинникам" II групи пропонують зменшити фіксовану ставку єдиного податку

У ВРУ зареєстровано законопроект, яким пропонується зменшити фіксовану ставку єдиного податку для підприємців II групи єдиного податку до 10 % розміру мінімальної заробітної плати

"Єдинникам" II групи пропонують зменшити фіксовану ставку єдиного податку

30 січня у Верховній Раді зареєстровано законопроект №6004 "Про внесення зміни до підпункту 2 пункту 293.2 статті 293 Податкового кодексу України (щодо зменшення фіксованої ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців другої групи платників єдиного податку)". Його автором є нардеп з "Блоку Петра Порошенка" С. Каплін.

Як зазначено у пояснювальній записці, проект акта розроблено з метою:

- недопущення масового припинення підприємницької діяльності для фізичних осіб-підприємців другої групи ЄП;

- надання можливості платоспроможним СПД провадити свою діяльність та сплачувати податки не зазнаючи негативних наслідків для їх розвитку.

З огляду на це, законопроектом пропонується зменшити фіксовану ставку єдиного податку для фізосіб — підприємців другої групи ЄП до 10 % розміру мінімальної зарплати.

Нагадуємо, що на сьогодні для таких платників ЄП встановлена фіксована ставка у межах до 20% розміру мінімальної зарплати. З 1 січня 2017 року мінімальна зарплата зросла до 3200 грн. А отже й фіксована ставка ЄП збільшилася удвічі - до 640 грн.

Як зазначає нардеп: "640 грн*12(кількість місяців у році) = 7680 грн, а якщо додати ще оплату єдиного соціального внеску, то отримаємо суму, що є непомірною для нормального функціонування діяльності фізичних осіб-підприємців. Внаслідок чого, матиме місце не тільки закриття власних справ підприємцями, але й розвиток тіньової економіки, "сірих схем".

***

Докладно про зміни для платників єдиного податку читайте в аналітичній статті від редакції>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»