• Посилання скопійовано

Фізособа-«єдинник» ІІ групи отримав дохід в 1 млн грн: коли та як застосовувати РРО?

Фізособа — підприємець-«єдинник» II групи получил дохід в розмірі1 млн грн. Коли та як застосовуваті РРО? Розповідають податківці

Фізособа-«єдинник» ІІ групи отримав дохід в 1 млн грн: коли та як застосовувати РРО?

На це питання дніпропетровські податківці відповіли на «гарячій лінії».

Вони зазначили, що відповідно до п. 296.10 ПКУ РРО не застосовуються, зокрема, платниками ЄП II – IV груп (фізичні особи — підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн грн.

Зазначені норми не поширюються на платників ЄП, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, що настає за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника ЄП.

Таким чином, фізична особа – підприємець – платник ЄП II групи, яка в календарному році перевищила обсяг доходу 1 млн грн, зобов’язана з першого числа першого місяця кварталу, що настає за виникненням такого перевищення, при здійсненні своєї господарської діяльності застосовувати РРО або перейти на використання винятково безготівкових розрахунків.

***

Новини та відео на тему:

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»