• Посилання скопійовано

Чи можуть працівники фізособи-«єдинника» вести окремі Книги обліку доходів?

Нормами ПКУ та наказу №579 не передбачено ведення окремо Книги обліку доходів найманими працівниками фізособи-«єдинника»

Чи можуть працівники фізособи-«єдинника» вести окремі Книги обліку доходів?

ДФС у Запорізькій області нагадує, що платники єдиного податку - підприємці І і ІІ груп та платники єдиного податку ІІІ групи, які не є платниками ПДВ, ведуть Книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.

Форми Книги обліку доходівКниги обліку доходів і витрат та порядки їх ведення затверджені наказом Мінфіну №579.

У Книзі щоденно відображається дохід від провадження господарської діяльності із сумарним підсумком за місяць, квартал, рік.

Отримана протягом податкового (звітного) періоду сума коштів за продані товари, виконані роботи (послуги в грошовій формі, відображається окремо в готівковій та безготівковій формі (готівкові і безготівкові надходження відображаються окремими рядками).

Дані Книги заповнюються у гривнях з копійками та використовуються платником податку для заповнення податкової декларації платника єдиного податку.

Нормами ПКУ та Наказу №579 не передбачено ведення окремо Книги обліку доходів (Книги обліку доходів та витрат) найманими працівниками фізособи – підприємця - платника єдиного податку.

***

Читайте також: 

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»