• Посилання скопійовано

Як фізособи-«єдинники» мають вести облік

За нормами ст. 296 ПКУ фізособи-«єдинники» мають вести тільки відповідні книги обліку

Як фізособи-«єдинники» мають вести облік

ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу, що платники єдиного податку I – III груп ведуть облік у порядку, визначеному пп. 296.1.1 – 296.1.3 ПКУ.

ФОП – платники єдиного податку I і II груп та платники єдиного податку III групи (ФОП), які не є платниками податку на додану вартість, ведуть Книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.

Форма Книги обліку доходів, порядок її ведення затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику. Для реєстрації Книги обліку доходів такі платники єдиного податку подають до контролюючого органу за місцем обліку примірник Книги, у разі обрання способу ведення Книги у паперовому вигляді (пп. 296.1.1 ПКУ).

Платники єдиного податку III групи (ФОП), які є платниками податку на додану вартість, ведуть облік доходів та витрат за формою та в порядку, що встановлені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику. Для реєстрації Книги обліку доходів та витрат такі платники єдиного податку подають до контролюючого органу за місцем обліку примірник Книги (пп. 296.1.2 ПКУ).

Форми Книги обліку доходівКниги обліку доходів і витрат та порядки їх ведення затверджені наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. №579.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»