• Посилання скопійовано

Надання в оренду нерухомості фізособою-«єдинником»: яких вимог дотримуватися?

Друга група платників єдиного податку може надавати в оренду майно лише платникам єдиного податку та громадянам

Надання в оренду нерухомості фізособою-«єдинником»: яких вимог дотримуватися?

ДПС у Львівській області нагадує, що орендувати нерухоме майно може будь який єдиноподатник, а орендодавцем може бути не кожен ФОП – платник єдиного податку.

Оренда в розумінні податкового законодавства — це послуга.

Не можуть надавати в оренду нерухоме майно платники єдиного податку першої групи.

Відповідно до норм ПКУ друга група платників - фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства.

Отже, друга група платників єдиного податку можуть надавати в оренду майно лише платникам єдиного податку, у тому числі юридичним особам – платникам ЄП, а також громадянам.

Платники єдиного податку третьої групи надають майно в оренду будь-яким особам.

Але є ще одне обмеження.

Відповідно до норм ПКУ фізичні особи - підприємці, які надають в оренду земельні ділянки, загальна площа яких перевищує 0,2 гектара, житлові приміщення та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 100 квадратних метрів, нежитлові приміщення (споруди, будівлі) та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 300 квадратних метрів не можуть застосовувати спрощену систему оподаткування.

Отже, якщо орендовані площі сумарно більші ніж зазначені в ПКУ, то ФОП може перебувати лише на загальній системі оподаткування.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»