• Посилання скопійовано

Інформація для «єдинників» І та ІІ груп! До кінця року ще є час скористатися відпусткою та не сплачувати ЄП

Податківці нагадали, як підприємцям І та ІІ груп ЄП скористатись правом на відпустку та не сплачувати єдиний податок

Інформація для «єдинників» І та ІІ груп! До кінця року ще є час скористатися відпусткою та не сплачувати ЄП

Фахівці Радомишльської ДПІ повідомляють, що платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку на час відпустки, один раз на рік, протягом одного календарного місяця. Від сплати єдиного податку звільняються підприємці І –ІІ груп і у випадку хвороби,  якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Скористатись правом на відпустку платники можуть, подавши до органу податкової служби за місцем реєстрації заяву у довільній формі з інформацією про період запланованої відпустки чи терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності.

Заяву щодо періоду щорічної відпустки рекомендовано подавати до початку відпустки, а заяву щодо терміну втрати працездатності доцільно подавати одразу після закінчення лікарняного.

За цей період підприємці не звільняються від сплати єдиного соціального внеску, який необхідно сплати в розмірі не менше мінімального страхового платежу, тобто 1320 грн, а також, якщо під час відпустки або лікарняного  підприємець отримує дохід, то за такий період йому доведеться сплатити єдиний податок, оскільки отримання коштів є підтвердженням ведення діяльності.

Нагадаємо, що подати заяву платники можуть і без відвідування органу ДПС за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника», скориставшись меню «Листування з ДПС» приватної його частини, де фізичні особи – підприємці мають можливість направити документ до ДПС у форматі pdf. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Житомирській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»