• Посилання скопійовано

Коли ФОП може перебувати на ЄП у разі реалізації корисних копалин?

У разі реалізації корисних копалин місцевого значення ФОПи мають право перебувати на спрощеній системі. Що входить до переліку корисних копалин місцевого значення, розповімо далі

Коли ФОП може перебувати на ЄП у разі реалізації корисних копалин?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, які корисні копалини належать до копалин місцевого значення, у разі реалізації яких ФОПи мають право перебувати на спрощеній системі оподаткування.

Відповідно до пп. 5 пп. 291.5.1 ПКУ не можуть бути платниками єдиного податку суб’єкти господарювання (фізичні особи – підприємці), які здійснюють видобуток, реалізацію корисних копалин, крім реалізації корисних копалин місцевого значення.

При цьому вимоги пп. 291.5 – 291.6 ПКУ не поширюються на платників єдиного податку третьої групи – електронних резидентів (е-резидентів) (п. 291.8 ПКУ).

До переліку корисних копалин місцевого значення, затвердженого постановою КМУ від 12.12.1994 №827 «Про затвердження переліків корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення» зі змінами та доповненнями, належать: сировина для хімічних меліорантів ґрунтів (вапняк, гіпс, гажа, сапропель); сировина для будівельного вапна та гіпсу (гіпс, вапняк, крейда); сировина піщано-гравійна (пісок); сировина цегельно-черепична (суглинок, супісок); інші корисні копалини, що не включені до Переліку корисних копалин загальнодержавного значення.

Джерело: ДПС у Чернівецькій області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»