• Посилання скопійовано

Чи включається ліміту «єдинників» дохід за час перебування на спецгрупі ЄП?

Дохід, отриманий у період застосування спецгрупи, не включається до обсягу доходу, визначеного для відповідної групи платників єдиного податку

Чи включається ліміту «єдинників» дохід за час перебування на спецгрупі ЄП?

Чи необхідно після повернення на застосування ЄП третьої групи зі ставкою 3 або 5 відс. включати до суми граничного доходу, дохід отриманий таким платником в період застосування спрощеної системи оподаткування з особливостями оподаткування?

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків розповідає, що Законом України від 30.06.2023 №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» внесено зміни з 01.08.2023, зокрема, до підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, який доповнено новим п. 9-1 щодо особливостей переходу суб’єктів господарювання, які використовували особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання особливостей оподаткування, передбачених п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

З урахуванням абзацу другого пп. 9-1.4.1 пп. 9-1.4 п. 9-1 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, дохід, отриманий у період застосування спрощеної системи з особливостями оподаткування, не включається до обсягу доходу, визначеного для відповідної групи платників єдиного податку, встановленого п. 291.4 ПКУ.

Відповідні роз’яснення наведені в Інформаційному листі №4/2023 «Повернення» на довоєнну систему оподаткування: особливості переходу», розміщеному на вебпорталі ДПС у рубриці «Інформаційні матеріали» та у рубриці «Інформаційні листи» розділу «ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ».

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»