• Посилання скопійовано

За яких умов фізособи-«єдинники» звільняються від сплати плати за землю?

Фізособи-«єдинники» звільняються від сплати земельного податку за земельні ділянки, які використовуються за призначенням для провадження господарської діяльності

За яких умов фізособи-«єдинники» звільняються від сплати плати за землю?

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що відповідно до пп. 269.1.1.1 ПКУ, платниками плати за землю є, зокрема, власники земельних ділянок, земельних часток (паїв).

При цьому платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності, зокрема з податку на майно в частині земельного податку за земельні ділянки, що використовуються платниками єдиного податку І - ІІІ груп для провадження господарської діяльності (крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, що знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм), позичку, на іншому праві користування) та платниками єдиного податку ІУ групи для ведення сільськогосподарського товаровиробництва – пп. 4 п. 297.1 ПКУ.

Отже, звільняється від сплати земельного податку (у т. ч. обов’язку нарахування, подання податкової звітності із земельного податку) ФОП – платник єдиного податку:

  • І - ІІІ груп – за земельні ділянки, що використовуються такою особою за призначенням для провадження господарської діяльності (крім діяльності з надання земельних ділянок та/або нерухомого майна, що знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм), позичку, на іншому праві користування);
  • ІV групи – за земельні ділянки сільськогосподарського призначення, що використовуються для ведення сільськогосподарського товаровиробництва.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»