• Посилання скопійовано

20 лютого – останній день сплати ЄП для платників І та ІІ груп за лютий

Податківці нагадали, що 20 лютого 2024 року буде останнім днем сплати авансових внесків з єдиного податку за поточний місяць фізичними особами – підприємцями, що обрали спрощену систему оподаткування І та ІІ груп

20 лютого – останній день сплати ЄП для платників І та ІІ груп за лютий

Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Також податківці звертають увагу буковинської бізнес-спільноти про те, що з 1 серпня 2023 року, з дати набрання чинності Законом України №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (надалі – Закон №3219) відновлено сплату єдиного податку для платників єдиного податку 1 та 2 групи.

Підприємцям необхідно враховувати, що «єдинники» 1 та 2 груп сплачують авансові внески з єдиного податку щомісячно до 20-го числа. За несвоєчасну сплату авансових внесків єдиного податку застосовується штраф, який дорівнює 50% ставки єдиного податку. Крім того, підприємцю, який прострочив сплату єдиного податку, належить сплатити пеню. Вона нараховується з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку сплати єдиного податку.

Джерело: ДПС у Чернівецькій області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»