• Посилання скопійовано

Чому збільшилася кількість зареєстрованих ФОПів: позиція Гетманцева

Гетманцев вважає, що збільшення кількості ФОПів пов'язане із впровадженням реєстраторів розрахункових операцій, податковою оптимізацією та ухиленням від військового обліку, а не з економічним зростанням

Чому збільшилася кількість зареєстрованих ФОПів: позиція Гетманцева

Гетманцев у пості у своєму Телеграм-каналі підкреслив, що станом на 01.05.2024 кількість зареєстрованих ФОПів з  початку року стабільно зростає і становить 2031,3 тис. ФОПів, що більше в порівнянні з початком року на 38,1 тисячі осіб.

З  січня по квітень 2024  року кількість  новостворених ФОПів становить 100,1 тисячі осіб, при цьому середньомісячний показник зареєстрованих  нових підприємців за 4 місяці  поточного  року  становить понад 25 тис. осіб. 

Фактично показник  росту новостворених ФОПів переважає над тими, що закрили свій бізнес у 2024 році, на 42,5 тисяіч осіб.

Дані свідчать, що найбільша  кількість припинених ФОПів якраз  у  тих  регіонах, де більше відкритих новостворених підприємців.

Збільшення ФОПів пояснюється впровадженням РРО, податковою оптимізацією, ухиленням від військового обліку, а вже потім нестримним духом нового підприємництва.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»