• Посилання скопійовано

Україна та Румунія визначили попередню квоту дозволів автоперевізників — по 14600

Українські та румунські міжнародні автомобільні перевізники протягом найближчих двох місяців отримають по 14 тисяч 600 дозволів на здійснення вантажних та пасажирських перевезень територією України та Румунії у 2012 році. Такої домовленості було досягнуто за результатами Змішаної українсько-румунської Комісії у сфері міжнародного автомобільного транспорту, що проходила у Бухаресті 14 ? 15 лютого. Українську делегацію очолював директор Департаменту автомобільного транспорту Дмитро Пєтухов.

Зокрема, універсальних дозволів (двосторонніх та транзитних) для української сторони виділено 12 тисяч, для румунської — 12 тис. 400, універсальних дозволів та «в/з третіх країн» — по 1600 для обох країн. Ще 1000 дозволів українські перевізники матимуть на здійснення нерегулярних пасажирських перевезень, румунські — 600 таких дозволів.

Також румунська сторона додатково надасть українським перевізникам 1000 дозволів на здійснення транзитних перевезень вантажів.

Зауважимо, що це попередній контингент дозволів на поточний рік. Сторони ще раз зустрінуться у другій половині 2012 року, де й буде встановлено остаточну квоту дозволів на автоперевезення. Утім, українська сторона вже тепер звернулася до румунської з проханням значно збільшити квоту дозволів — до 23 тис. дозволів, дійсних у двосторонньому та транзитному сполученні, і до 2 тис. дозволів «в/з третіх країн».

Крім того, українська сторона запропонувала румунській впровадити «спеціальні» дозволи, які б надавали українським перевізникам можливість здійснювати навантаження та розвантажувати вантажі у порту Констанца (Румунія). Це питання, а також нові варіанти використання універсальних дозволів і дозволів універсальних і «в/з третіх країн» будуть розглянуті на наступній зустрічі делегацій.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»