• Посилання скопійовано

Кабмін спростив процедуру техогляду

Про це «Судово-юридичній газеті» повідомила прес-служба уряду.

Згідно з повідомленням, тепер власники легкових автомобілів, які не використовують своє авто для отримання прибутку, мають право не проходити державний техогляд. Водночас скасування техогляду, як наголосили у Кабміні, у жодному випадку не означає безконтрольність на дорогах. Уряд пояснив, що відтепер відповідальність за технічний стан транспортного засобу, незалежно від терміну його експлуатації, повністю лягає на його власника.

Для решти категорій транспортних засобів техогляд залишається обов’язковим. Так, легкові авто, що використовуються для перевезення пасажирів або вантажів з метою отримання прибутку, зі строком експлуатації понад два роки повинні проходити техогляд кожні два роки.

Крім того, вантажні авто, незалежно від форми власності, вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепи до них зі строком експлуатації понад два роки повинні проходити огляд кожні два роки. Вантажні автомобілі вантажопідйомністю понад 3,5 тонни, причепи до них та автомобілі таксі, незалежно від строку експлуатації, проходять техогляд щороку.

Згідно з рішенням уряду, автобуси і спеціалізовані транспортні засоби, що перевозять небезпечні вантажі, незалежно від строку експлуатації, повинні проходити державний техогляд двічі на рік.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»