• Посилання скопійовано

Фантастичні штрафи за незаконну «блималку» стали реальністю

Закон України від 07.12.2011 р. №4082-VI «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення порядку встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв»

Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення порядку встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв».

Документ встановлює, що використання встановлених з порушенням діючого порядку звукових або світлових спецсигналів на транспортних засобах тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Таким чином, розмір штрафів зросте до 51 тыс грн. Крім грошового стягнення, документ передбачає конфіскацію нелегальних спецсигналів.

Застосування нових штрафів за незаконне використання спецсигналів, як зазначено у підписаному головою держави законі, забороняється для автомобілів, які використовуються при проведенні політичних акцій під час виборів, мітингів.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»