• Посилання скопійовано

Затверджено порядок проведення обов’язкового техконтролю

Визначено порядок здійснення процедури проведення обов’язкового техконтролю транспортного засобу

Набрала чинності Постанова Кабміну «Про затвердження порядку проведення обов’язкового технічного контролю та обсягів перевірки технічного стану транспортних засобів, технічного опису і зразка протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу» (http://news.dtkt.com.ua/show/ukr/article/16809.html).

Зокрема, документ визначає порядок здійснення процедури проведення обов’язкового техконтролю транспортного засобу. У ньому зазначено вимоги до суб’єктів, які проводять такий техконтроль, а також встановлено обсяги перевірки техстану різних категорій транспортних засобів.

Новий порядок поширюється лише на техконтроль легковиків, що використовуються для комерційних перевезень (наприклад таксі), і вантажних автомобілів вантажопідйомністю до 3,5 тонн, зі строком експлуатації понад два роки, а також вантажних автомобілів вантажопідйомністю понад 3,5 тонн і автобусів незалежно від строку експлуатації.

Нагадаємо, власники легкових автомобілів, які не використовують власне авто з метою отримання прибутку, віднедавна мають право не проходити державний технічний огляд. Це право закріплено у Законі «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень», повідомляє прес-служба секретаріату КМУ.

Проте тепер відповідальність за технічний стан транспортного засобу, що використовується без мети отримання прибутку, незалежно від строку його експлуатації, повністю лягає на власника. Разом з тим постанова Кабінету Міністрів України від 30 січня 2012 року №137 визначає порядок проведення обов’язкового технічного контролю та обсяги перевірки технічного стану інших категорій транспортних засобів.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»