• Посилання скопійовано

Президент має намір змінити порядок продажу автомобілів

Президент вніс на розгляд парламенту проект змін до Податкового кодексу щодо удосконалення оподаткування при відчуженні транспортних засобів

Насамперед Президент пропонує змінити механізм визначення вартості ТЗ з метою обкладення операцій з їх продажу ПДФО.
Зокрема, згідно з документом дохід від продажу легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда визначається виходячи з ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу, але не нижчої за середньоринкову вартість цього транспортного засобу або не нижчої за його оціночну вартість, визначену згідно із законом (за вибором платника податків).
Середньоринкова вартість легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів встановлюється щокварталу центральним органом виконавчої влади, що здійснює формування державної політики у сфері економічного розвитку. При цьому вартість встановлюється для кожної марки, моделі таких транспортних засобів з урахуванням року випуску і пробігу, на підставі аналізу фактичних цін продажу відповідних транспортних засобів. Ці показники оприлюднюються в режимі вільного доступу до 10 числа місяця, наступного за звітним кварталом.
По-друге, Президент запропонував скасувати необхідність сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування під час другої і подальших реєстрацій ТЗ. Але при цьому ставка збору, яка нині становить 3%, варіюватиметься. Ставка становитиме:
3% — якщо об'єкт оподаткування не перевищує 165 прожиткових мінімумів для працездатних осіб;
4% — якщо об'єкт оподаткування перевищує 165, але не перевищує 290 прожиткових мінімумів для працездатних осіб;
5% — якщо об'єкт оподаткування перевищує 290 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.
І, нарешті, проект встановлює, що розмір державного мита за посвідчення договорів відчуження ТЗ становитиме: 1 н.м.д.г. (дітям, одному з подружжя, батькам) і 5 н.м.д.г. (іншим особам).

Джерело: Моё Право

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»