• Посилання скопійовано

Якщо під час ДТП гине чоловік, дружина отримує страхове відшкодування та компенсацію моральної шкоди

Верховний суд надав правовий висновок у спорі про відшкодування моральної шкоди, завданої смертю фізичної особи

Верховний суд на засіданні Судової палати з цивільних справ 17 жовтня 2012 року розглянув справу №6-114 цс 12, предметом якої був спір про відшкодування моральної шкоди, завданої смертю фізичної особи.
Розглянувши справу, суд висловив правову позицію, згідно з якою моральна шкода, завдана смертю фізичної особи, відшкодовується її чоловікові (дружині), батькам (усиновителям), дітям (усиновленим), а також особам, які проживали з нею однією сім’єю, особою, яка на відповідній правовій підставі (право власності, інше речове право, договір підряду, оренди тощо) володіє транспортним засобом, механізмом, іншим об’єктом, використання, зберігання або утримання якого створює підвищену небезпеку, незалежно від вини такої особи.
Той факт, що членам сім’ї загиблого було виплачено страхове відшкодування за договором обов’язкового страхування, не може бути підставою для звільнення володільця джерела підвищеної небезпеки від обов’язку відшкодувати заподіяну їм моральну шкоду.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»