• Посилання скопійовано

Вартість страхового поліса ОСЦВА

Вартість поліса — добуток базового страхового платежу, коригувальних та додаткових коефіцієнтів

Вартість полісу (страховий платіж,страховий внесок, страхова премія) за договором обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів розраховується як добуток базового страхового платежу, коригувальних та додаткових коефіцієнтів, визначених відповідно до чинного законодавства (Розпорядження Держфінпослуг від 09.07.2010 р. №566).
До коригувальних коефіцієнтів належать коефіцієнти:
К1 — залежно від типу транспортного засобу (далі — ТЗ);
К2 — залежно від місця реєстрації ТЗ;
К3 — залежно від сфери використання ТЗ;
К4 — залежно від водійського стажу осіб, допущених до керування забезпеченим ТЗ;
К5 — залежно від періоду використання ТЗ;
К6 — залежно від наявності чи відсутності у страхувальника протягом попереднього року доведених у судовому порядку спроб страхового шахрайства або випадків, що були підставою для подання регресного позову відповідно до Закону.
До додаткових коефіцієнтів належать коефіцієнти:
К(строк) — залежно від строку дії договору;
К(бонус-малус) — залежно від наявності чи відсутності страхових випадків;
К(кількість) — залежно від кількості одночасно укладених на один рік внутрішніх договорів страхування;
К(пільга) — залежно від наявності пільг, які забезпечують право на 50% знижку зі страхового платежу відповідно до п. 13.2 ст. 13 Закону.
Базовий платіж становить 180 грн.
Договори обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів укладають на строк не менше одного року.
Щодо транспортних засобів, які підлягають обов’язковому технічному контролю, договори обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів укладають на строк, що не перевищує строку чергового проходження транспортним засобом ОТК.
Також передбачено можливість укладання короткострокових договорів страхування (строком дії менш ніж один рік) щодо транспортних засобів:
— незареєстрованих — на час до їх реєстрації;
— тимчасово зареєстрованих — на час до їх постійної реєстрації;
— зареєстрованих на території іноземних держав — на час їх перебування на території України.
Пільги:
50% вартості полісу сплачують пенсіонери; інваліди ІІ групи; особи, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи І — ІІ категорії; учасники війни (за умови особистого володіння та керуванням транспортним засобом, а об’єм двигуна ТЗ — до 2 500 куб. см).

Джерело: Моторне (транспортне) страхове бюро України

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»