• Посилання скопійовано

Як виглядають і скільки коштують нові водійські права з чіпом

Відучора ДАІ почала видавати нові водійські права з чіпом

Як виглядають і скільки коштують нові водійські права з чіпом

Начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем Сергій Будник повідомив, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2013 р. №185, передбачається централізоване виготовлення водійських посвідчень з присвоєнням номера Єдиного державного демографічного реєстру. За його словами, на сьогодні 150 таких посвідчень вже направлені на виготовлення й найближчим часом будуть видані громадянам.

За бажанням посвідчення водія можна буде також замовити з безконтактним електронним носієм, на якому за заявою громадянина буде зберігатися інформація про місце проживання, податковий номер,  а також біометричні дані. На думку ДАІ, саме наявність у водійських правах безконтактних електронним носіїв значно підвищує захист документу від підробки та знищення. Проте заміна вже існуючих водійських посвідчень на такі, що видаються засобами Єдиного державного демографічного реєстру або ж з електронним носієм, не обов'язкова.

Перші водійські посвідчення, що видаються засобами Єдиного державного демографічного реєстру з можливістю оснащення електронним носієм, отримають кияни, а вже за місяць їх можна буде оформити в усіх 269 реєстраційно-екзаменаційних підрозділах Державтоінспекції. Вартість виготовлення такого посвідчення водія з імплантованим чіпом становить 247,8 грн.

Посвідчення водія, які були видані до цього часу, залишаються чинними. Обміняти, до 1 січня 2014 року  потрібно тільки водійські посвідчення часів СРСР.

На підставі: Управління безпеки дорожнього руху

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»