• Посилання скопійовано

Книжки міжнародного дорожнього перевезення: нюанси оформлення

Міндоходів роз'яснило, як правильно оформити книжки міжнародного дорожнього перевезення

Книжки міжнародного дорожнього перевезення: нюанси оформлення

Міндоходів нагадує, що нормами Митної конвенції про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки МДП встановлено форму книжки МДП, яка друкується виключно на паперовому носії. Конвенцією МДП також встановлено обов'язкове внесення відповідних відомостей, проставлення штампів та печаток до книжки МДП посадовими особами митниць відправлення, призначення та проміжних митниць у разі здійснення ними митних формальностей при таких перевезеннях.

Отож, при здійсненні митних формальностей з товарами та транспортними засобами, оформленими за електронними митними деклараціями, у тому числі і без пред'явлення цих товарів та транспортних засобів митному органу, підстави для відмови в оформленні книжки МДП відсутні (Лист Міндоходів від 20.01.2014 р. № 937/6/99-99-24-01-08-15).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»