• Посилання скопійовано

Обов’язковою умовою страхової виплати є надання відповідної довідки

Нацкомфінпослуг роз’яснює дії страхувальників у зв’язку з масовим пошкодженням автомобілів

Обов’язковою умовою страхової виплати є надання відповідної довідки

Для отримання страхового відшкодування страхувальники, у свою чергу, зобов’язані виконати всі умови укладеного договору добровільного автострахування зі страховою компанією. Зокрема: повідомити страхову або асистуючу компанію про подію, що трапилася, з місця її настання та виконувати інші інструкції страхової компанії або її представника. Договорами страхування зазвичай визначається термін такого повідомлення, який не може бути порушено. 

Обов’язковою умовою для прийняття страховою компанією позитивного рішення щодо виплати страхового відшкодування є надання страхувальником довідки компетентних органів. Наприклад, залежно від події, яка мала місце із пошкодженим застрахованим транспортним засобом, необхідна довідка ДАІ, МНС чи МВС. Страхувальник не має права залишати місце події без повідомлення компетентних органів та отримання первинної довідки, проведення інших слідчих дій компетентними органами та складання відповідного документа.

Іноді обов’язковою вимогою договору добровільного автострахування є проходження страхувальником медичного освідчення на стан сп’яніння (не пізніше двох годин з моменту настання події). 

Недотримання цих вимог може бути підставою для відмови у виплаті страхового відшкодування.

На підставі: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»