• Посилання скопійовано

Обов’язкове додавання 5% біоетанолу в паливо вирішили відтермінувати

У Держпідприємництві підтримали ініціативу перенести обов’язкове додавання у бензин 5% біоетанолу до 2016 року шляхом заміни біоетанолу в бензині на біокомпонент на його основі та збільшення його частку до 10%

Обов’язкове додавання 5% біоетанолу в паливо вирішили відтермінувати

Зважаючи на існуючі проблемні питання щодо додавання біоетанолу до бензину, на сьогодні потребують удосконалення діючі норми Закону України «Про альтернативні види палива». Зокрема, потребує уточнення норма щодо можливості додавання до бензину не тільки біоетанолу, а й біокомпонентів на його основі, які включають у себе стабілізуючі добавки та антикорозійні присадки.

У зв’язку з цим, Міненерговугілля розроблено проект Закону України «Про внесення змін до статті 2 Закону України «Про альтернативні види палива».

Проектом пропонується встановити, що вміст біоетанолу та/або біокомпонентів на його основі, вироблених на митній території України становитиме в перерахунку на біоетанол:

- до 1 липня 2014 року – рекомендований вміст не менш як 5%;

- з 1 липня 2014 року – обов’язковий вміст не менш як 3% та не більше ніж 5%;

- з 2016 року – обов’язковий вміст не менш як 5% та не більше ніж 10%.

Як зазначає розробник, прийняття даного законопроекту сприятиме прогресивному розвитку вітчизняного ринку моторних палив, а також прискоренню розвитку виробництва та споживання альтернативних видів палива на території України.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»