• Посилання скопійовано

Водійські права європейського формату запровадять до 2017 року

Прийнято урядове рішення про імплементацію Директиви ЄС про посвідчення водія

Водійські права європейського формату запровадять до 2017 року

Кабінетом Міністрів схвалено план імплементації Директиви 2006/126/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 20 грудня 2006 року про посвідчення водія.

Згадана Директива запроваджує єдині для усіх держав-членів ЄС положення щодо видачі національних посвідчень водія для забезпечення взаємного визнання посвідчень водія, і, як наслідок, подальшого спрощення вільного пересування громадян між державами-членами ЄС та вибору ними місця проживання в державі. Документом затверджено технічний опис європейського зразка посвідчення водія, врегульовано питання розміщення в ньому мікрочипа, встановлено вимоги до підготовки претендентів на отримання посвідчення водія, умови видачі посвідчень водія (вікові та кваліфікаційні), їх періодичної заміни.

Відповідно до положень Директиви гармонізуються строки медичних оглядів для професійних водіїв, вводяться мінімальні вимоги щодо базової кваліфікації та підготовки осіб, які приймають іспити на право управління транспортними засобами, а також уніфікуються мінімальні вимоги до іспитів на право управління транспортними засобами.

Положення Директиви повинні бути імплементовані в Україні до листопада 2017 р.

Джерело: КМУ

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»