• Посилання скопійовано

Запропоновано не штрафувати за виїзд на зустрічну смугу на розбитих дорогах

У Раді ареєстрували законопроект №3130, у якому пропонується в деяких випадках не штрафувати водіїв за виїзд на зустрічну смугу на "розбитих" дорогах

Запропоновано не штрафувати за виїзд на зустрічну смугу на розбитих дорогах

"Особи, зазначені в частині першій цієї статті, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані працюючими в автоматичному режимі спеціальними технічними засобами, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, тільки на автомобільній дорозі, вулиці або на залізничному переїзді, які відповідають державним стандартам України”, – йдеться в тексті законопроекту.

Згідно з текстом пояснювальної записки, загальновідомо, що значна кількість автомобільних доріг і вулиць у населених пунктах України знаходяться в критичному стані і не відповідають державним стандартам України. Зазначено, що пересування по них транспортних засобів часто змушує водіїв відступати від правил дорожнього руху і об’їжджати ями і припарковані авто по зустрічній смузі.

Тому законопроект ініційований для коригування механізму залучення власників транспортних засобів до адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, вчинені ними вимушено, через невідповідність стану автомобільних доріг державним стандартам.

Законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Закони України “Про дорожній рух” та “Про автомобільні дороги”.

Джерело: УНН

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»