• Посилання скопійовано

Сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху тепер можна на місці

Оплатити штраф тепер можна буде на місці скоєння порушення за допомогою мобільного банківського терміналу. Як він діє та як саме відбуватиметься сплата, розповіли в МВС

Сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху тепер можна на місці

Як повідомляє прес-служба МВС України, патрульні поліцейські отримали на оснащення мобільні банківські термінали. З їх допомогою громадяни при бажанні матимуть змогу розрахуватися за скоєне адміністративне правопорушення на місці його. У майбутньому сплата штрафу на місці дасть змогу зменшити його наполовину.

Старший інспектор патрульної поліції Києва лейтенант поліції Олександр Віт розповів, як діє мобільний термінал та як з його допомогою можна оплатити штраф за адміністративне правопорушення – оперативно і без корупції з боку правоохоронців.

Після складання патрульним поліцейським постанови в адміністративному протоколі він вводить в термінал номер постанови та суму штрафу. Відтак гроші, внесені водієм-правопорушником, гарантовано потраплять саме на оплату його штрафу. Документом, який підтверджує сплату, стане роздрукований терміналом чек.

Олександр Віт також нагадав порядок, за яким тепер відбувається сплата адміністративних стягнень. Зокрема, водій-порушник повинен сплатити штраф упродовж 10 днів. У разі несплати штрафу у зазначений строк сума адмінштрафу подвоюється. У той же час мобільний термінал в поліцейському автомобілі може суттєво спростити життя громадянина, стосовно якого поліцейські винесли постанову у справі про адміністративне правопорушення.

"У майбутньому планується, що для таких водіїв, які захочуть на місці сплатити штраф, буде бонус: штраф для них буде зменшено вдвічі", – зазначив офіцер поліції.

Джерело: Управління безпеки дорожнього руху

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»