• Посилання скопійовано

Президент підписав закон про спрощення торгівлі вживаними авто

12 травня Петро Порошенко підписав закон щодо стимулювання розвитку ринку вживаних товарів (у тому числі транспортних засобів)

Президент підписав закон про спрощення торгівлі вживаними авто

Про це йдеться на сайті ВРУ у статусі законопроекту №3046-д.

Нагадаємо, що цей законопроект Верховна Рада України прийняла за основу та в цілому ще 2 місяці тому, 12 квітня.

Його метою, за словами авторів законопроекту, є "сприяння розвитку ринку вживаних товарів в Україні, зокрема автомобільного, виведення його з тіні, забезпечення прозорих, конкурентних, а головне прибуткових умов ведення бізнесу офіційними підприємствами автомобільної галузі та забезпечення стабільних додаткових надходжень до Державного бюджету".

Так, передбачається приведення законодавства у сфері оподаткування операцій з вживаними товарами до норм країн Європейського Союзу. Зокрема:

  • виключення поняття однорідності для цілей статті 189 ПКУ;
  • запровадження справедливого застосування ПДВ до операцій на ринку вживаних товарів (зокрема вживаних транспортних засобів), що полягає в оподаткуванні маржинального доходу, тобто різниці між ціною продажу та документально підтвердженою ціною придбання вживаного товару.
  • розширення кола суб’єктів, що можуть залучатися до операцій купівлі-продажу вживаних товарів із застосуванням спеціального правила визначення бази оподаткування відповідно до Податкового кодексу.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»